Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی بانک صادرات ایران، حجت الله صیدی در گفت‌وگویی در این باره اافزود: در ساعات گذشته کارت‌های بانکی شماری از صاحبان حساب فاقد کد شهاب (شناسه هویت الکترونیکی) به موجب بخشنامه بانک مرکزی و در اجرای  قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی، آن هم  پس از  اطلاع رسانی های مکرر و  هشدارهای مداوم خبری و  رسانه‌ای مسدود شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف از این اقدام، اجرای قوانین ناظر به  شفافیت در تراکنش های بانکی بود که نیازمند صحت اطلاعات هویتی صاحبان حساب است؛ قاعده ای که نه فقط در ایران بلکه در اغلب کشورهای جهان و نه تنها نسبت به اتباع بیگانه بلکه نسبت به تمامی صاحبان حساب های بانکی به دلایل  مختلف از جمله پیشگیری از پولشویی رعایت می شود.   

مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان این که بانک مرکزی از مدت‌ها پیش، اخذ اطلاعات هویتی کامل و صحیح  را برای مشتریان و صاحبان حساب‌ها و کارت‌های بانکی الزامی کرده است ، افزود: انتظار می رفت دارندگان این گونه حساب ها فراخوان های صورت گرفته را جدی تلقی کرده و نسبت به تکمیل اطلاعات حساب خود اقدام می کردند، کاری که  لازمه آن اخذ کد شهاب بود. ‌

وی افزود: اتباع ایرانی برای دریافت این کد به ارائه کد ملی و اتباع غیرایرانی به ارائه کد فراگیر که توسط وزارت کشور داده می شود، نیاز داشتند.

صیدی با اشاره به اطلاع رسانی های مکرر در این باره افزود: همچنان که از جست و جویی ساده در رسانه ها و فضای مجازی برمی آید، از آغاز  سال جاری، پی‌گیری‌های مؤثر و متعددی توسط بانک مرکزی و شورای هماهنگی بانک‌ها به عمل آمد تا عزیزان غیرایرانی فاقد کد شهاب بتوانند اطلاعات هویتی خود را تکمیل و کد شهاب دریافت کنند.

به گفتنه وی، خوشبختانه بخش بسیاری از اتباع کشورهای همسایه به‌ ویژه برادران و خواهران افغانستانی با توجه به این فراخوان ها توانستند کد شهاب بگیرند،اما تعدادی از این عزیزان بعضا به دلیل قانونی نبودن مهاجرتشان موفق به دریافت کد شهاب نشدند.

این مقام ارشد بانکی تصریح کرد: بانک صادرات ایران در کنار دیگر بانک های کشور، با وجود  اعتراض های  رسمی و حتی حقوقی نسبت به فعالیت حساب های فاقد هویت، برای رعایت حال این گروه از مشتریان و طی رایزنی  با مراجع ذیربط، مهلت اخذ کد  شهاب را  تمدید کردند، اما از آنجا که  با برخی کارت‌های فاقد هویت، تراکنش‌هایی مشکوک انجام می‌شد، در نهایت و پس از چندین بار تمدید، بانک مرکزی  بخشنامه ای صادر و طی آن همه بانک‌ها از جمله بانک صادرات ایران را به  مسدودسازی کارت‌های فاقد کد شهاب از تاریخ ۶ بهمن ‌ماه سال‌ جاری ملزم کرد.

صیدی با بیان این که  پس از صدور بخشنامه مذکور، هشدارهای  لازم به اشکال مختلف  به تک‌تک صاحبان این حساب‌ها داده شد، گفت: سرانجام بر اساس بخشنامه‌ بانک‌ مرکزی، از ۶ بهمن سال جاری، ارائه‌ خدمات به حساب‌های فاقد  کد شهاب متوقف گردید و از آنجایی که بیشتر  این گونه حساب‌ها در بانک‌های بزرگ متمرکز  بودند، برخی حساب های دایر در شعب بانک صادرات  ایران نیز مشمول اجرای بخشنامه مذکور شدند.

‌مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر لزوم  قانونمداری و احتراز از مخاطرات ناشی از فعالیت حساب های بی هویت که موجب تضییع حقوق عمومی و آسیب به نظام بانکی کشوراست، از ارائه مهلت یک ماهه جدید به دارندگان حساب های فاقد شناسه هویتی خبرداد و اظهارداشت: در اقدامی ارفاقی و  برای آخرین بار، ضمن فعال سازی موقت کارت های فاقد شناسه هویتی، از صاحبان این گونه حساب‌ها می خواهیم تا با احترام به قانون، حداکثر طی یک ماه آینده نسبت به تکمیل یا تصحیح اطلاعات حساب خود و اخذ کد شهاب اقدام کنند.

مدیر عامل بانک صادرات ایران همچنین تصریح کرد: حل دائمی مشکل پس از پایان مهلت یاد شده، به همکاری و همراهی این گروه از صاحبان حساب در رفع نقص اطلاعات هویتی و اهتمام مهاجران محترم افغانستانی به اخذ کد فراگیر طی مدت مزبور بستگی داشته، با پایان این مهلت، ارائه هرگونه خدمات بانکی به حساب های موصوف متوقف خواهد شد.

برچسب‌ها بانک صادرات ایران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بانک مرکزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بانک صادرات ایران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بانک مرکزی بانک صادرات ایران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بانک مرکزی اخبار کنکور بانک صادرات ایران اطلاعات هویتی فاقد کد شهاب صاحبان حساب بانک مرکزی بانک ها حساب ها اخذ کد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۰۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم

یک اقتصاددان گفت: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابرتورم شویم. - اخبار اقتصادی -

عباس علوی راد کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز با وقوع جنگ غزه از سال گذشته شروع شد، گفت: در آن زمان می دانستیم که این افزایش قیمت گذراست، چراکه اعلام شد ایران در ایجاد این جنگ نقشی نداشته است و با گذشت 15 روز هم قیمت دلار بازگشت. 

وی افزود: ما بعد از آن مواجهه با مجموعه‌ای از شوک‌ها همانند موج‌های دریا به صورت سریالی مواجه هستیم که غیراقتصادی بوده است و تا همین چند وقت پیش که آخرین اتفاق یعنی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران رخ داد، شاهد التهاب در بازار بودیم که دلیل اقتصادی ندارد؛ بنابراین دیدیم که نرخ‌ها به سرعت تعدیل شد. در واقع در اینجا با موضوع اقتصادی مواجه نیستیم  بلکه مکانیزم آن از نوع انتظاراتی است.

علوی راد اظهار داشت: اقتصاد ما تحریم است و طبیعتا فعالان اقتصادی برای تامین ارز نگران می شوند و با توجه به تورم موجود، افراد برای مراقبت از منابعشان وارد عمل می شوند و دو فشار انتظاراتی از 2 کارگزار اصلی وارد می شود. یعنی این فضای ناامنی در شرایط سیاسی فعلی کشور دو گروه ذینفع نرخ ارز را تحت تاثیر قرار می دهد که شامل آن هایی که فعالیت مولد انجام می دهند و افرادی که به دنبال مراقبت از دارایی هایشان هستند می شود که نتیجه این موضوعات باعث فشار بر بازار ارز است. 

باید بار دیگر همچون گواهی سپرده 30 درصدی، نقدینگی را جذب کنیم

این کارشناس اقتصادی با ارائه پیشنهاداتی به بانک مرکزی ادامه داد: من به عنوان یک کارشناس اقتصادی در شرایطی مثل التهابات اخیر پیشنهاد می کنم بانک مرکزی باید از هر ابزاری که می تواند، استفاده کند تا مردم با اطمینان بیشتری نسبت به حفظ ارزش پولشان فعالیتی انجام دهند. به نظر من این گواهی سپرده 30 درصد را می توان با چند شرط، یک دور دیگر تکرار کرد. شرط اول این است که جابه جایی حساب در کار نباشد و کسی از این حساب برندارد و به بانک دیگری منتقل کند، بلکه سپرده جدیدی شارژ کند که این پیشنهاد برای کوتاه مدت کارساز است. 

وی افزود: بانک مرکزی باید با ابزارهای حاکمیتی که در اختیارش است، بتواند بخشی از این نقدینگی که روی بازار ارز فشار می‌آورد را جذب کند و می تواند به دید کوتاه مدت 6 ماهه روی این موضوع کار کند. من معتقدم نرخ سود برای جذب سپرده های مردم در این طرح باید به 35 درصد برسد. باید زمان های مختلف 3 ماهه، 6 ماهه و یک ساله را مدنظر قرار دهند تا افراد مختلف با درجه ریسک پذیری متفاوت، حق انتخاب داشته باشند. 

علوی راد در پایان با بیان اینکه یک متغیر بنیادین به نام رشد نقدینگی که بر نرخ ارز اثر می گذارد، به کمتر از 25 درصد که هدفگذاری بانک مرکزی بود رسیده است، اظهار کرد: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابَرتورم شویم، البته چون در شرایطی هستیم که جامعه نمی تواند این موضوعات را لمس کند، نمی تواند ارزش کار بانک مرکزی را هم به خوبی درک کند. کنترل ترازنامه بانک ها، کاهش نرخ رشد پایه پولی و کاهش نرخ رشد نقدینگی مجموعه ابزارهایی بود که از شدت آسیب‌ها کم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند